Studiedag Ruimte op za 1dec 2018

 

Studiedag Ruimte

Zorgvuldig ruimtegebruik. We maken er een punt van!
Betaalbaar wonen, aangenaam werk liefst dicht bij huis, groen om te ontspannen, een betere luchtkwaliteit … het komt heus niet vanzelf. We kunnen niet eindeloos uitbreiden maar
zullen onze bestaande ruimte beter en intensiever moeten gebruiken. 


ACV Oost-Vlaanderen vindt deze thema’s te belangrijk om aan de zijlijn te blijven staan en organiseert daarom op zaterdag 1 december 2018 een studiedag Ruimte in De Punt in Gentbrugge.

We willen je inspireren maar ook laten meedenken over onze (toekomstige) werk-, woon-, en leefruimte. Zodat jij als burger, werknemer, (groot)ouder, geëngageerde vrijwilliger die een duurzame toekomst wil uitbouwen, ook de maatschappij de goede kant kan uitsturen.

 

Programma studiedag (9.30 uur - 13 uur)

Na een korte voorstelling van De Punt krijg je een presentatie over duurzaam en meervoudig ruimtegebruik door Pieter Deforche van de Vormingsdienst van het ACV.

Daarna gaan we te voet op verkenning door de site van de voormalige Puntfabriek (Arbedpark, Den Draad). Voorzie aangepaste kledij en schoeisel.
Na de rondgang wisselen we onze bevindingen uit met de hele groep.
We sluiten de voormiddag af met een broodjeslunch waarbij je ook nog even kan napraten met de andere deelnemers  (13 uur - 14 uur).

 

Praktisch

  • Zaterdag 1 december 2018 van 9.30 uur tot 13 uur.
    Aansluitend broodjeslunch met netwerkmoment (13 uur tot 14 uur; apart inschrijven).
  • We verwachten je in De Punt, Kerkstraat 108 in Gentbrugge. Onthaal vanaf 9 uur.
  • Je vindt het volledige programma op acvwerkt.be.
  • Deelname is gratis en voorkennis is niet vereist. Inschrijven (is verplicht) via www.acvwerkt.be en kan tot 26 november.
  • Meer info bij Tanja Durinck of tel. 03 765 21 51.


Tanja Durinck en Pieter Deforche

ACV Oost-Vlaanderen
www.acv-oost-vlaanderen.be |

programma van de dag